Nyílt kérdések Sajó Ákos részére
2013. július 28. írta: kelemenlaszlo

Nyílt kérdések Sajó Ákos részére

Tisztelt Sajó Ákos Képviselő Úr!

Több lakossági megkeresés érte az MSZP Ferencvárosi Szervezetét és személyesen engem is az ügyben, hogy Önök milyen formán kívánják hasznosítani a Gyáli úton található volt Irinyi János Környezetvédelmi és Vegyészeti Középiskola üresen álló épületét.

Ugyanis a helyiek félnek. Félnek attól, hogy a tudtukon és a beleegyezésük nélkül (mint ahogy ezt tették a volt MÁV munkásszálló hajléktalanszállóvá alakításakor) Önök újabb hajléktalanszállót, vagy nappali szociális melegedőt vagy esetlegesen egy menekültszállót kívánnak nyitni. A MÁV Munkásszálló esetében a helyiek hiába tiltakoztak, nem vették figyelembe a véleményüket. Azóta látható, hogy milyen károkat okozott ez a telep életében. Eldobált szeméthalmok, romló közbiztonság és deviáns viselkedésformák, mely túl azon, hogy zavaró, még a gyermekekre is ártalmas lehet. Mi lesz akkor, ha még több hajléktalan vagy netán menekült jelenik meg a telepen?

 aszodi_uti_hajlektalanszallo.jpg

Ígéretek persze voltak mikor a MÁV Szállót megnyitották a hajléktalanok részére, hogy mindent kezelni fognak,nagyobb rendőri jelenlét lesz és hogy a helyiek észre sem fogják venni a szálló jelenlétét. Ehelyett ma láthatjuk, egyik sem valósult meg igazán. Bár tény volt jelentősebb rendőri jelenlét ez az elmúlt egy hónapban szinte eltűnt.  

 

Kedves Sajó úr, a telepen lakóknak sok mindent el kell viselniük. Túl az elhanyagolt közterületeken a két hajléktalanellátót (Táblás utca, MÁV munkásszálló), a Merényi Gusztáv Korház Pszichológiai osztályát, valamint a rendőri jelenlét hiányát is az utóbbi egy-másfél hónapban. A telep lakói többet érdemelnek annál, mint hogy folyamatos félelemben, bizonytalankodásokban valamint romló közbiztonságban éljenek. Éppen ezért arra kérem Önt, válaszoljon a következő kérdésekre:

 

1.) Önök milyen formán kívánják hasznosítani a Gyáli úton található volt Irinyi János Környezetvédelmi, Vegyészeti Középiskola üresen álló épületét?

2.) Tudja-e garantálni, hogy a MÁV-Aszódi Telepen nem nyílik újabb hajléktalanálló vagy menekültszálló?

3.) Milyen formában kívánja tehermentesíteni a Fidesz a MÁV-Aszódi telepet a túlzott hajléktalan-ellátás alól?

4.) Fokozottabb lesz-e a rendőri jelenlét a MÁV-Aszódi telepen? A MÁV-Aszódi telep közbiztonságának javítása érdekében képes-e a rendőrség hatékonyabban fellépni? 

Kérem válaszoljon nekem az alábbi kérdésekre.

 

Tisztelettel:

Kelemen László

Önkormányzati területfelelős, MSZP

A bejegyzés trackback címe:

https://kelemenlaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr665430505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása