Mi (nem)folyik Ózdon?
2013. augusztus 09. írta: kelemenlaszlo

Mi (nem)folyik Ózdon?

sajttáj.PNGBevallom az utóbbi napokban hiába is próbáltam a körzetem ügyeire koncentrálni nem ment. Nem ment, mert mint hírolvasó ember, ebben a melegben még inkább együtt tudtam érezni azokkal az ózdi családokkal, akiknél galád módon a 40 fokban elzárták a vizet. Azokat a közkutakat, melyek az egyetlen vízforrásai voltak azoknak a családoknak, akik a legmélyebb szegénységben élnek.

Ózd sosem a gazdagok városa volt. A város Fideszes vezetése a spórolásra hivatkozva lezáratta ezt. Ezzel akkora összeget spóroltak meg, mint amekkora az ózdi vízmű vezérigazgatójának a jutalma volt idén. Szégyen! 

Dicséretes azonban az, ahogyan az MSZP reagált a helyzetre. Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő azonnal a helyszínen volt és intézkedett. Még aznap megállapodott a polgármesterrel hogy újraindítják a szolgáltatást a városban. Rendeződött volna a helyzet, azonban a Fideszből vélhetőleg leszóltak, rosszul fest a sajtóban, ha a szocik intézik el ezt a helyzetet ezért a legsötétebb időket idéző stratégiát választott a Fidesz.

 Fürjes Pál a település polgármestere hétfő reggel még "polgármesterként és emberként" viselkedett, így csak arra tudunk gondolni, hogy - mivel néhány hete lett városi Fidesz-elnök - "valaki leszólt neki az országos központból, hogy nem emberként, hanem fideszes pártkatonaként" kell eljárnia, vagyis a szolgáltatást nem, helyette az MSZP-t kell “rendeznie”

Végezetül Pintér Sándor állítatta helyre a szolgáltatást, azonban ennek oka nem az ő embersége, sokkal inkább Nyakó István Nyílt levele volt. A Fidesznek kezdett „ciki” lenni az ügy.

Mi a tanulsága a történetnek?

 

 

 Míg mások tüntetéseket, médiaszerepléseket szerveztek, mi szocialisták tettük a dolgunk és az emberekért dolgoztunk. A Fidesztől persze nem várjuk, hogy emberien oldjon meg bármilyen helyzetet, nálunk Ferencvárosban sem így intézik a dolgokat. Azonban észre kel venni, hogy ameddig a Millás Juhász Péter megpróbálta elvinni a show-t addig mi az emberekért dolgoztunk a helyszínen.

Boda István szocialista önkormányzati képviselő is tette a dolgát. Azonnal összehívta az önkormányzat rendkívüli testületi ülését, valamint Nyakó úrral közösen folyamatosan a „terepen” volt.

Nem politikára volt szüksége az Ózdiaknak, hanem tettekre és legfőképpen vízre. Sajnálatos dolognak tartom, hogy egyes emberek oldalaktól függetlenül a saját pecsenyéjüket próbálták ebben a helyzetben sütögetni az Ózdiak kárán. Mi szocialisták eközben dolgoztunk és dolgozni is fogunk, az ország minden pontján.

Szavak helyett tettek. Ez az MSZP.

Kelemen László

Önkormányzati területfelelős, MSZP

Csatlakozzon oldalamhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://kelemenlaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr135453613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása