A Fidesz minden csomaggal árt
2014. augusztus 10. írta: kelemenlaszlo

A Fidesz minden csomaggal árt

Méltán magáénak vallhatja a Fidesz a megszorító csomagokat, melyeket kreatívan „átszervezésnek” vagy „életpálya-modellnek” szoktak nevezni. Azonban a Fidesz akkor is árt az embereknek, amikor - naivan - „jóindulatúan” csomagot oszt.Fénykép1122.jpg

Választási kampányban jártasak ismerhetik azt a fogalmat, hogy csomagozás. Ez általában a Fidesz részéről önkormányzati forrásokból finanszírozott ilyen-olyan módokon szervezett virág vagy élelmiszerosztás (mostanság az „Erzsébetutalványozás” is nagy divat). Ennek célja pedig a választás befolyásolása, a szegények szavazatainak megszerzése. Ezzel persze önmagában jogi probléma nincsen (hacsak a mögötte lévő forrásokat nem tekintjük át – de igyekezzünk naívak lenni), inkább morális.

Morális, hiszen a „Naracs-Párt” megpróbálja az általa okozott szociális vállságot kihasználni a választások közeledtével, megpróbálja a választókat rávenni arra, hogy a holnap világát, adják el ma szerezhető előnyökért. Ezzel persze nem az a probléma, hogy aggódnék a mai rendszer üzemeltetőinek lelki üdvéért, hanem hogy mélységes károkat okoz ezzel a Fidesz a kis lakóközösségekben.

A tegnapi nap a Vágóhíd utcában jártam és beszélgettem emberekkel, a programomról és terveinkről. Lesújtó volt látni, hogy egyesekkel mennyire kibabrált ez a mai rendszer. Az 50 ezer forintos közmunka világa és a ferencvárosi önkormányzatnál zajló gyakorlat, melyben előnyben részesítik az ismerősöket vagy ahogyan a lakók nevezték őket a „csókosokat”. Szóba került a Fidesz-csomag is.

Egy kedves úr elmesélte, hogy bár ő mindig is szocialista érzelmű volt, az áprilisi választások előtt a Fidesz neki is vitt csomagot, viszont lakókörnyezetében senki másnak, így jó darabig a szomszédai ferde szemmel néztek rá. Az, hogy miért kapott pont ő csomagot, azt persze nem tudja ő sem.

Kellemetlenül érezte magát. Mintahogyan sok száz sorstársa akinek a Fidesz kéretlen csomagot vitt. „Ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el” -  tartja a régi mondás, azonban az ilyen ajándékot a kedves Fidesz vagy tartsa meg magának vagy jusson belőle mindenkinek. Hiszen nyílván felmerül a kérdés „a szomszéd miért kapott, én meg nem munkanélküliként, három gyereket nevelve?”

Merthogy a csomag osztásának elvét nem ismerjük, azonban bizonyosan nem rászorultsági alapon megy (Bár a Kubatov-lista alapján akár ezt is megtehetnék). Persze a legjobb az lenne, ha nem próbálnák kihasználni szegény emberek nincstelenségét és az által tisztességtelen előnyhöz jutni, vagy ha úgy tetszik az általuk nyertesből vesztessé vált Ferencvárosban elért sikertelenségeiket nem ezzel próbálnák kompenzálni, hanem tisztességesen egyenlő esélyt biztosítva programjukkal és tetteikkel érdemelnék ki a választók bizalmát, nem pedig trükkök százaival, melyről nyilvánvalóan nekünk nem kell tudnunk. (Mertugye az nem program kedves kormánypárti kollegák, hogy folytatjuk.)

Esetleg kormányozhatnának jól is….(Mint ahogy fent kezdtem, ma naív hanguatban vagyok)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kelemenlaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr346592511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása