Kén utca – Horrortörténet Ferencvárosban
2013. július 28. írta: kelemenlaszlo

Kén utca – Horrortörténet Ferencvárosban

Aki nyomon követi munkásságomat kerületünkben láthatta, ígyekszem minden egyes embert felkeresni a választókörzetemben. Hiszen hogyan is képviselhetném az Önök érdekeit 2014. után az önkormányzatban ha nem volnék tisztában az Önök problémáival, tapasztalataival, véleményével.

Ez nem volt máshogy azon a napon sem amikor lakossági kérésre két kolegámmal Chernel Etelkával és Pál Tiborral a Kén utcába látogattunk. Nem is sejtettem, hogy életem talán egyik legmeghatározóbb élményét szerzem itt. Állíthatom az ott tapasztaltak elrémítettek minket.

Ebben a lakótömbben 5 olyan család van, akik több mint 40 éve élnek itt és 10-15 olyan család akik az elmúlt 15 évben kaptak itt lakást.

7_o_hazomlas_GYBB.jpg

Azért kérték, hogy menjünk ki hozzájuk, mert meg akarták mutatni milyen embertelen körülmények között kénytelenek élni.

A Kén utcai telepen kosz, piszok, rendetlenség, bűz, algás állóvíz és elvezetetlen szenny és csatornavíz fogadott bennünket. A lakások lefalazott ablakai ls ajtajai fel vannak törve, az oda bejelentett lakók elmondása szerint minden nap újabb és újabb önkényes beköltözők telepednek be.

Egy-egy lakásban 8-10-15 személy is próbál élni úgy, hogy se víz, se villany, se mosdó és semmilyen közmű nem található meg a lakásban. Természetesen az odaköltözőknek munkájuk sincs, így a megélhetésük érdekében lopással, rablással, az ott élők zaklatásával, vagy gépkocsi feltöréssel próbálkoznak. A gépkocsi feltörések miatt a telepre nem jár már ki a háziorvos vagy a szerelő, mert nem tudhatják biztonságban értékeiket. Természetesen a kábítószer is jelen van a telepen, ez az eldobott tűkből látszik.

Ahogy láttuk, kb. 15 olyan család van, akik régi lakók, ezek között akadnak idősebbek is, köztük egy 90 - éves hölgy is. Ők azóta, hogy ezek a rossz állapotok állandósulttá váltak, szeretnének elköltözni innen.

Meglepődve láttuk, hogy az egyik kérelmező, aki minőségi cserét kért, az önkormányzattól azt a választ kapta, hogy a kérelmet megelőző hónappal lejárt a minőségi lakáscsere kérelmek határideje. Egyszóval hiába szeretne rendezett körülmények közé menekülni, ezt nem teheti meg.

Engem ez a látogatás megerősített abban a hitemben, hogy a dolgokon sürgősen változtatni kell és hogy nekünk szocialistáknak ezekért az elesett emberrekért kell dolgoznunk - mint ahogy tettük ezt eddig is – mert ha mi nem, mások nem fogják, nem akarják megoldani a problémájukat. Ha kell kisebbségből, szembeneve az arroganciával.

Hiszen ameddig a Kén utca lakói élhetetlen körülmények között kénytelenek élni, addig a kerület vezetése – a lakáseladásokból befolyó mintegy 6 milliárd forintból – a Nehru part felújjítását előbbre helyezi mint ezeknek az embereknek az életkörülményeinek javítását. Ráadásul a Nehru part még csak nem is kerületi ügy, hiszen a Fővároshoz tartozik. A Fideszes polgármester szerint erre a beruházásra azért van szükség kerületi forrásból mert az „ott élők konfortérzetét javítja a beruházás”. Kérdem én, tisztességes eljárás ez? A Kén utcaiak konfortérzete is javulni fog?

Nagyon remélem, hogy nem kell 2014.-ig várnunk a megoldásra.

Mi szocialisták addig is küzdeni fogunk az itt élőkért!

 

Kelemen László

Önkormányzati területfelelős

Ferencváros 9. sz. Önkormányzati Választókörzet

A bejegyzés trackback címe:

https://kelemenlaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr435430500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása