A szőlőszüret legfurcsább kérdése: mi az az MSZP?
2013. szeptember 16. írta: kelemenlaszlo

A szőlőszüret legfurcsább kérdése: mi az az MSZP?

A hétvégén Brunner Tibor (Zala megye 2. sz egyéni választókörzetének országgyűlési képviselő-jelöltje) barátomnál jártam, Eszergályhorváthiban, Zala Megyében. Kivételesen nem politikai okokból, hanem szüreten vettem részt.4544.PNG

Budapestiként mindig nagy öröm, ha elszakadhatok a várostól és kicsit belecsöppenhetek a vidék Magyarországának életébe és miliőjébe.

Disznóvágáskor, vagy szüret alkalmával - sztereotípia ugyan, de igaz – általában mindenki olyan ruhát visel, amit nem sajnál, általában „céges” munkaruhát. Mivel én az MSZP-nél tevékenykedem így hát felvettem a kampányolómat és az esőkabátomat.

Elkezdődött a szüret. Igyekeztem minél jobban teljesíteni, hiszen nem akartam szégyent hozni Ferencvárosa és a ferencvárosiakra. Tudják mindenhol, a ferencvárosiak igenis bírják a kemény munkát.

Amikor szünetet tartottam, egy barátom 10 éves unokaöccse leült mellém és a pólómon látható szegfűt nézegette. Már pár perce érlelődött benne a kérdés, mikor is megkérdezte, Te Laci mi az az MSZP?

Hirtelen nem tudtam mit feleljek erre a kérdésre, no nem mintha nem tudnám mi az az MSZ P, de ezt hogy magyarázzam el egy kisfiúnak.

      • Egy politikai párt
      • Na jó de az mi?

A politikai párt hivatalos definíciója: A politikai pártok az állampolgárok és az állam között szerepet játszó köztes struktúrák. A politikai párt olyan társult csoport, mely egy államon belül szerveződik, tagjai ugyanazon ideológiai preferenciákkal rendelkeznek, és amely a választásokon más hasonló csoportokkal verseng azzal a céllal, hogy képviselőkhöz jusson a kormányzatban, akik e párt nevében fejtik ki tevékenységüket.

Na de ezt mégsem mondhattam.

      • Azonosan gondolkodó emberek értékalapú közössége. Ez olyasmi mint amikor a suliban egy célért többen összefogtok.
      • Na és más pártok is vannak?
      • Persze
      • És az MSZP miben másabb, mint a többi

Ismét jó kérdés. Mondhatni erről szól minden napom, hogy elmagyarázzam az embereknek, mi miben vagyunk jobbak, mint mások, miért érdemes ránk szavazni és miért vagyunk méltóbbak a bizalomra, mint mások.

      • Hát mi azért fogtunk össze, hogy a szegény embereknek jobb legyen. Hogy ne mindent a gazdagabbak kapjanak. Például ha van egy torta, akkor azt ne egy ember egye meg, hanem vágjuk szeletekre és mindenki kapjon belőle egy-egy szeletet.

Ezután már több szó nem esett a politikáról. Estefelé egy kisebb születésnapi ünnepséget is tartottunk, ahol előkerült egy torta is…

Kelemen László

Önkormányzati területfelelős, MSZP

A bejegyzés trackback címe:

https://kelemenlaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr975516210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása