Közvilágítás a Gyáli úton - Világos megoldásra van szükség!
2013. július 30. írta: kelemenlaszlo

Közvilágítás a Gyáli úton - Világos megoldásra van szükség!

laptopos.jpgA napokban sajnos kénytelen voltam jó pár órát eltölteni a Merényi Gusztáv kórházban. Két kollégámat szombat hajnalban megtámadtak a Balázs Béla utcai MSZP iroda előtt. Az egyik munkatársamnak fejsérülései keletkeztek, míg egy hölgynek lábsérülései lettek, ami miatt jelenleg járóképtelen, megnyúlt egy ínszalagja a támadás miatt.

A támadás után Őket a Merényi Gusztávba szállították, ahova velük tartottam.  Az, hogy milyen lepukkant állapotban van a kórház az siralmas, de belátom ez nem kerületi ügy.

Egy szó, mint száz, az éjszaka jelentős részét a Gyáli úton töltöttük. Nem tudom pontosan, hogy most a Merényi az valamilyen baleseti ügyeletes kórház lett-e, mindenesetre a város legkülönbözőbb pontjairól szállítanak sérülteket oda.

Ami viszont már nem csak nekem, hanem a többi hazainduló betegnek is feltűnt, hogy szinte nem is lehet látni éjjel a korház környékén és a Gyáli út 15-ös tömb előtt. Gyenge sárga fénnyel pislákoló lámpák ugyan vannak ott, de ezek messze nem biztosítanak elegendő fényt a biztonságos közlekedéshez.

Eléggé veszélyesnek ítélem meg ezt. Nem elég, hogy a hazainduló sérült emberek (és itt nyílván olyanokra gondolok akik anyagi helyzetük miatt kénytelenek egy számukra ismeretlen helyről az éjszaka közepén hazaindulni) nem látnak rendesen és emiatt eleshetnek, kockáztatva az újabb sérüléseket, de még a sötétből meg is támadhatják őket. Főleg, hogy az utóbbi időben eléggé leromlott a telep közbiztonsága.

Nem jártam éjjel a kertes házak között, szigorúan csak a kék órában ezért nem tudom, hogy ott mi is a helyzet. Azt viszont tudom, hogy ott kénytelenek a helyiek fizetni az utcai világításért, az bele van kalkulálva a közös költségbe. Éppen ezért valamelyik nap éjjeli túrára indulok, hogy utánajárjak ennek.

Rendbe kell tennünk a közvilágítást a telepen, ezért kérem Önöket, osszák meg velem az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat, hogy VILÁGOS képet alkothassak az előttünk álló feladatról.

Tisztelettel:

Kelemen László

Önkormányzati Területfelelős, MSZP

A bejegyzés trackback címe:

https://kelemenlaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr505432974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása