Vacsorához szól a nóta! – Budapest Park
2013. szeptember 26. írta: kelemenlaszlo

Vacsorához szól a nóta! – Budapest Park

laptopos.jpgA cikk nem a Budapest Park ellen szól, hanem arról, hogy mennyire nem képesek az önkormányzatnál érvényt szerezni  a meglévő törvényeknek és rendeleteknek.

Ki ne szeretné a jó nótát, ki ne szeretne vacsora közben nótaszót hallgatni. Aki járt már az egri borpincékben az tudhatja milyen élményt jelent az, mikor vacsora után a nyári melegben, egy hűvös borpincében nekünk húzza a prímás. Ha úgy tetszik ez a magyar virtus.

Azonban a MÁV-Aszódi telep vagy a Soroksári út és környéke nem Eger, az Ön otthona nem borospince és a villanyprímás sem Önnek húzza, hanem a Budapest Park nevű szórakozóhely közönségének.

Éppen ezért elfogadhatatlan az, hogy minden este a dübörgés és a zaj lesz az úr Ferencvárosban. Sokakat bosszant a monoton ritmusa vesztett zenéből zajjá feslett hangfoszlány, mely elér akár még a Gyáli útra is, ami valljuk be nem a szomszédban van. Eredetileg egyébként a Budapest Park nem is szórakozóhely besorolással működik, ugyanis a helyén egy P+R parkolónak kellene lennie.

Természetesen nem a kulturált és mérsékelt szórakozással van a gondom, fiatal vagyok megértem a korosztályomat. Azonban legyen már az egy alapelv, hogy a szórakozás mértéke csak addig terjedhessen, ameddig mondjuk kisgyermekes családokat vagy másnap dolgozni indulókat nem zavar az.

Véleményem szerint szükséges volna a jegyzőnek elrendelnie egy zajterhelés-mérést a környéken, melyből megállapítható átlépi-e a zaj szintje azt a határértéket, amely már törvényileg is aggályos.

Ha már zajterhelés. A kerületünk nem igazán szerencsés elhelyezkedésű. Igaz a Zöld Pardon a Duna túloldalán található azonban hangfalai és színpadtechnikája Ferencvárosra néz. Másrészt, ha jól tudom, a Szeptemberfeszt elnevezésű rendezvény tőlünk nem messze a Népligetben lesz, szóval három oldalról kapjuk majd az áldást.

Arról már nem is beszélve, hogy egy légi folyosó is áthalad a telep felett.

Úgy gondolom, erősebb képviseletre van szükség a telepen, hogy újra élhető biztonságos és csendes környékké tehessük azt, amely mindenkinek a legkedvesebb, azaz a lakóhelyünket.

 

Kelemen László

Önkormányzati területfelelős, MSZP

A bejegyzés trackback címe:

https://kelemenlaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr805534518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása